AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Planificare»  Planul afacerii»  Mod de intocmire»  Analiza pietei»  Cercetarea pietei

Cercetarea pietei tinta

 

Cu una doua piete tinta identificate, pasul urmator este sa dezvoltati o cercetare si sa se furnizeze date concrete despre ele. In aceasta sectiune cautati raspunsuri la intrebari precum: Care sunt caracteristicile demografice (varsta, educatie, venit, etc.) ale acestor piete? Cate persoane sunt in piata tinta? Folosesc Internetul? Cumpara online? Sunt aceste piete in crestere?stabile?instabile?

Unde veti gasi aceste date? Nu va putem da un raspuns la obiect pentru ca depinde de piatele tinta pe care le-ati gasit si de sursele de informatie disponibile pentru dvs.


Totusi aici sunt niste sugestii:


Cumparatori, grupuri si asociatii profesionale si sociale:

Oamenii cu interese comune tind sa se organizeze in grupuri care s-ar putea potrivi uneia dintre pietele dvs tinta.


Biblioteca: Biblioteca dvs universitara este o sursa usor accesibila de carti periodice de afaceri, ziare industriale, si articole digitale de afaceri si baza de date.


Profesori universitari: Pe langa biblioteca dumneavoastra, nu excludeti posibilitatea ca informatiile exacte de care aveti nevoie sunt intr-un raport de cercetare pe un raft academic. Vorbiti cu profesori care au un interes academic in industria dvs e-bussines. Daca nu au informatiile de care aveti nevoie, intrebati-i daca cunosc vreun coleg sau coferentiar academic care ar putea stii unde puteti gasi informatia.

 

Strangerea directa de informatie:

Daca este posibil, duceti-va direct la repreznetantii pietelor tinta. Daca exista o lista relevanta de emailuri directionate spre piata tinta, cereti-le membrilor de pe lista sa completeze un formulare de supraveghere on-line (oferiti-le si lor ceva pentru timp si efort , cum ar fi o reducere de 10 % pe site-ul dumneavoastra). Interviuri cu cei ce au opinii considerabile, cu grupuri de concentrare si interviuri fata in fata, toate o sa aduca informatie valoroasa si informatii din interiorul pietelor tinta, dar cu costuri considerabile in timp si efort.

 

Internetul:

Am pastrat intentionat ce e mai bun pentru final. Cea mai mare bilioteca din lume poate fi o sursa bogata de informatii primare si secundare despre piata tinta a dvs.

Nu fiti surprinsi daca gasiti o lipsa de informatii despre acele piete tinta pe care le-ati indentificat. Uneori trebuie sa faceti o estimare ca sa gasiti informatia de care aveti nevoie.

Un punct final: Nu dezvoltati aceasta cercetare izolat de alte informatii de care o sa aveti nevoie. Mai tarziu in acest tutorial o sa trebuiasca sa strangeti informatii despre competitie pentru a face o analiza a competitiei si informatii financiare care sunt folosite in proiecte financiare. Asa ca ganditi-va si planuiti in viitor pentru a face mai eficient timpul dumneavoastra de cercetare.

 

 

Succesul multor noi afaceri este de multe ori determinat de cat de bine pregatita aceasta sectiune.  Aceasta sectiune ar trebui impartita  in subsectiuni pentru analiza sectorului industrial, analiza pietei si analiza competitiei. Pentru a redacta corect aceasta sectiune a planului de afaceri, realizarea studiului de piata este foarte importanta.

 

De ce sa realizati cercetarea pietei?


Toate afacerile pot beneficia din realizarea studiului de piata pentru a vedea daca se afla acolo unde vor sa fie. Petrecand atata timp cu probleme legate de marketing, precum clienti, competitie, stabilirea preturilor, promotii si publicitate, este usor sa presupuneti ca aveti putine lucruri noi de aflat. Utilizati procesul de planificare a afacerii ca o oportunitate pentru a descoperi date si a pune sub semnul intrebarii eforturile dumneavoastra de marketing. Fiti siguri ca acest demers va fi benefic pentru afacerea dumneavoastra, iar timpul investit va fi utilizat judicios.

 

Exista doua tipuri de cercetare de piata: primara si secundara.

 

Cercetarea primara de piata implica colectarea propriilor date. Exemple de astfel de cercetari primari ale pietei sunt utilizarea Internetului sau Paginilor Aurii pentru a identifica concurenta la nivel local, national si global. Realizarea de anchete, interviuri de grup si focus grupuri sunt tot atatea modalitati de a afla mai multe despre clientii potentiali si nisele pentru afacerea dumneavoastra. Sa platesti pentru servicii de cercetare profesioniste ar putea fi dificil pentru oricine porneste o noua afacere. Totusi, exista un numar destul de mare de carti despre marketing, care arata proprietarilor de afaceri mici cum sa realizeze cercetari eficiente de marketing.

Cercetarea secundara de piata implica utilizarea informatiei publicate, cum ar fi profile industriale, jurnale profesionale, ziare, profile demografice, reviste, recensaminte si carti. Acest tip de informatii este disponibil in bibliotecile publice, la asociatiile patronale, camere de comert, furnizori ai sectorului dumneavoastra industrial, centre de informare pentru afaceri, agentii si directii guvernamentale.

 

 
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri