AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Planificare»  Planul afacerii»  Mod de intocmire»  Analiza pietei

Analiza pietei

Sectiunea de analiza a pietei a planului e-business-ului tau demonstreaza ca va stiti clientii – cine sunt, ce caracteristici au, si de ce au tendinta sa cumpere de la afacerea dvs. Procesul de a scrie analiza de piata necesita hotararea dvs de a defini piata tinta si analiza ti cum  o sa introduceti produsul sau serviciul pe piata astfel incat sa le satisfaci nevoile sis a maximizezi vanzarile.

Intr-o afacere la scara inalta, analiza pietei este parte a sectiunea planului de afacere care include:

Analiza pietei: o definitie si descriere a potentialilor clientilor incluzand piata tinta, marimea si structura bazei de clienti, si perspective de crestere.

Strategia pretului: stabilirea pretului pentru un produs asu serviciu bazat pe metode ca pret cost-plus, si folosirea unor strategii inovatoare de pret cum ar fi pret penetrant, pret flexibil, skimming de piata.

Planul de promovare: canalele de comunicare pe care o sa le folositi pentru a promova produsul sau serviciul in fata clientilor si sa ii convingeti pe acestia sa il cumpere (ex: reclama, video demonstrative online, ambalaj). Promovarea include de asemenea monitorizarea clientilor (ex: sa confirmati care sunt clientii dvs., si cum au auzit de dvs., si sa ii incurajati sa cumpere din nou)

Planul de distributie: canalul de distributie pe care o sa il folositi pentru a muta produsul sau serviciul mai aproape de client (ex: vanzari directe, vanzari en-gros, curierat) si daca este necesar, si in sens invers (ex: returnari).

Cereti o estimare a vanzarilor produselor sau serviciilor, bazate de analiza de piata si presupunerea despre eficacitatea pretului, a promovarii si a serviciilor de distributie.

 

De ce sa realizati cercetarea pietei?

Toate afacerile pot beneficia din realizarea studiului de piata pentru a vedea daca se afla acolo unde vor sa fie. Petrecand atata timp cu probleme legate de marketing, precum clienti, competitie, stabilirea preturilor, promotii si publicitate, este usor sa presupuneti ca aveti putine lucruri noi de aflat. Utilizati procesul de planificare a afacerii ca o oportunitate pentru a descoperi date si a pune sub semnul intrebarii eforturile dumneavoastra de marketing. Fiti siguri ca acest demers va fi benefic pentru afacerea dumneavoastra, iar timpul investit va fi utilizat judicios.

 Exista doua tipuri de cercetare de piata:

  1. primara
  2. secundara.

Cercetarea primara de piata implica colectarea propriilor date. Exemple de astfel de cercetari primari ale pietei sunt utilizarea Internetului sau Paginilor Aurii pentru a identifica concurenta la nivel local, national si global. Realizarea de anchete, interviuri de grup si focus grupuri sunt tot atatea modalitati de a afla mai multe despre clientii potentiali si nisele pentru afacerea dumneavoastra.

Sa platesti pentru servicii de cercetare profesioniste ar putea fi dificil pentru oricine porneste o noua afacere. Totusi, exista un numar destul de mare de carti despre marketing, care arata proprietarilor de afaceri mici cum sa realizeze cercetari eficiente de marketing.

Cercetarea secundara de piata implica utilizarea informatiei publicate, cum ar fi profile industriale, jurnale profesionale, ziare, profile demografice, reviste, recensaminte si carti. Acest tip de informatii este disponibil in bibliotecile publice, la asociatiile patronale, camere de comert, furnizori ai sectorului dumneavoastra industrial, centre de informare pentru afaceri, agentii si directii guvernamentale.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri